Easy like a traditional dress. Or maybe not

Maramuresul este zona cea mai frumoasa din punct de vedere al stilului vestimentar. Costumele populare pe care le gasesti aici sunt unice.

fusta

Începând cu secolul al XV-lea, portul tradiţional s-a aflat sub influenţa turcească, iar astfel, acum ne bucurăm de nenumărate broderii spectaculoase.

Costumul feminin al acelei perioade era alcătuit dintr-un voal cu fir din aur, corpul era acoperit de o cămaşă din mătase, peste care venea o bluză brodată cu elemente geometrice şi o fustă.

Azi a devenit un model unicat in lume, din care se inspira zeci de desgineri vestimentari internationali.

Specificul maramuresan este fusta foarte bufanta, poalele brodate manual cu multa atentie la detalii iesind jucaus pe sub motivele florale bogate. Aceste fuste sunt purtate, in general, de mirese, alaturi de margelele care cantaresc cateva zeci de kilograme.

Fiecare detaliu din costumul de mai sus este lucrat manual, asa ca ne putem imagina cata munca este depusa.

mireasa

Capul este impodobit tot timpul frumos, cu margele aplicate pe diferite palarii de inspiratie ruseasca. Florile sunt extrem de importante, in diferite culori si pe diferite fundaluri.

Iile cusute in detalii geometrice sunt extrem de cautate si depasesc de multe ori pretul  de 1000 de lei, pe cand fusta traditionala pentru miresele din Tara Oasului atinge pretul de 5000 .. de euro. Totusi, putem opta pentru baticurile in detalii minunate.

In contact, gasiti adresa mea de e-mail si pagina de facebook. Scrieti-mi si va voi trimite catvea link-uri utile de unde puteti cumpara haine cu motive traditionale romanesti la preturi accesibile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s